Zorgboerderij HorseShoe

Mijn naam is Willeke van Uden. Met de ondersteuning van mijn ouders beheer ik een zorgboerderij in het bosrijke buitengebied  van Boekel. Mijn roots liggen in de paardenwereld waarin ik jarenlang nationaal en  internationaal op hoog niveau gewerkt heb als verzorger van paarden. Wat mij altijd het meest aantrok was de interactie tussen mens en paard. Wat dit kan betekenen voor mensen, jong en oud, die in het dagelijks leven emotionele en geestelijke problemen hebben of gehandicapt zijn. Het is schitterend om te zien wat contact tussen mens en dier teweeg kan brengen en het is  heerlijk om als verbindende schakel te werken tussen mens en dier. Het zich fijn voelen en welbehagen van de gast is mijn streven.

Omgang met paarden

Het onderscheid wat ik aan wil brengen binnen de omgang met paarden is dat ik werk met Quarter Horses ofwel Western paarden. Deze paarden met hun uiterst “coole” karakter zijn uitermate geschikt voor de omgang met mensen met een beperking. Het geeft ook weer een hele andere dimensie aan het onderwerp paardrijden vanwege de geheel andere cultuur.

Van paard tot zadel en kleding van de ruiter tot aan het beleven van het paardrijden. Het is de cultuur van de Cowboy.

Dit alles heeft mij ertoe aangezet om te beginnen met een zorgboerderij. Naast de omgang met de paarden zijn er natuurlijk ook nog tal van andere activiteiten die wij de gasten aan kunnen bieden. Hierover vindt u meer in het hoofdstuk Dagbesteding.

Locatie

Zorgboerderij HorseShoe
Berkhoek 13
5427 ES Boekel

Kaart Zorgboederij HorseShoe

Foto's

 
afbeelding-114 afbeelding-135 afbeelding-302 afbeelding-311